Politică de confidențialitate

Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta o preocupare prioritara a FloraLux.ro in acest sens am pregatit acest document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal, in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 In ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulatie a acestor date (denumit in continuare “GDPR”), atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-urile noastre web ,www.floralux.ro, www.mariaj.floralux.ro sau direct in magazinile (florariile) fizice FLORA LUX.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 

Cine suntem și cum ne puteți contacta

Floralux.ro si Mariaj.Floralux.ro sunt întreținute și administrate de SC. Flora Lux Trade Mark, S.R.L  CUI RO 31867135, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului cu numărul J22/1081/2013 și sediul în localitatea Iași, B-dul Socola nr. 14,(in continuare Flora Lux sau Furnizor), În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul Flora Lux cu protecția datelor la adresa de e-mail office@floralux.ro

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

Este important sa retineti ca prin accesarea si utilizarea www.floralux.ro ,www.mariaj.floralux.ro, ne puteti furniza o varietate de informatii cu privire la dvs.

De asemenea, ne oferiti informatii cu caracter personal si atunci cand vizitati Florariile noastre sau plasati comenzi(in Florarii sau pe Site).

Imaginea dvs. ar putea fi inregistrata de camerele video necesare pentru securitate, atunci cand vizitati florariile noastre

Pe scurt, FLORA LUX poate detine informatii despre dumneavoastra, pe care le-ati furnizat in mod direct (prin completarea formularelor de inregistrare, prin corespondenta electronica, prin comanda, prin contract,etc) sau informatii cu privire la dvs. in calitate de destinatar al comenzilor altor clienti FLORA LUX.

Aceste informatii pot include: nume, prenume, adresa, numere de telefon, informatii despre modul in care folositi serviciile si produsele noastre, informatii referitoare la plasarea comenzilor, procesarea platilor si livrarea produselor si serviciile solicitate, informatii tehnice colectate prin intermediul asa numitelor Cookies.

In toate cazurile, procesarea se va limita la ceea ce este strict necesar in raport cu scopurile legitime pentru care aceste date au fost furnizate sau colectate de FLORA LUX.

Vă oferim și posibilitatea de a vă înregistra pe site-urile FLORA LUX prin contul dvs Facebook sau Google. Dacă optați pentru una dintre aceste variante, veți fi direcționați către o pagină administrată de Facebook Inc / Google LLC, unde aceștia vă vor informa cu privire la transferul datelor dvs. către FLORA LUX.

Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, respectiv Google, folosind următoarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://policies.google.com/privacy

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

 

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor FLORA LUX în beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  1. a) Crearea și administrarea contului în cadrul site-urilor FLORA LUX;
  2. b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  3. c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  4. d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  5. e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
  6. f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs

Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra și FLORALUX, definit in cuprinsul Termenilor si conditiilor. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra și FLORALUX.

Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare . Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

Pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms, telefon) de comunicari comerciale privind produsele și serviciile oferite de FLORA LUX, prin www.floralux.ro si www.mariaj.floralux.ro

Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati. Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor In acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului, sau la momentul plasarii unei comenzi online pe www.floralux.ro si www.mariaj.floralux.ro

Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail continand comunicari comerciale. In plus, puteti sa va dezabonati dand un email catre office@floralux.ro.

Orice persoana are dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nicio justificare, la prelucrarea datelor sale personale sau ale destinatarului (date personale inregistrate si oferite de catre client in comanda – nume si prenume, adresa, numar de telefon, companie angajatoare) in scopuri de marketing direct, in cazul in care nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor cu character personal, acest lucru trebuie mentionat in comanda, la plasarea si achitarea comenzii, in campul numit  “Note Comanda”. In cazul in care nu mentionati refuzul dvs de prelucrare a datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct conform termenilor si conditiilor mentionati in paragraful anterior, eventuale alte plangeri ulterioare nu vor putea fi luate in considerare.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 

 

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont pe site-urile FLORA LUX. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

 

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

Terţii care au acces la date sunt:

companiile de livrare (Fancurier, ),

florariile partenere locale si internationale (EU si NONEU),

procesatorii de plăti (mobilPay),

serviciile de e-mail marketing (MailChimp),

Servicii de hosting (Romarg).

 

Dezvaluirea datelor cu caracter personal

FLORA LUX poate să împărtășească date cu caracter personal (precum nume, telefon, email, date de identificare fiscală) cu terțe organizații implicate în realizarea și livrarea comenzii, precum companiile livratoare și procesatorul de plată MobilPay și bancile BRD si BancPost. Adresa IP a dispozitivului utilizat pentru accesarea siteului nostru poate fi transmisă către câteva servicii de socializare, ajutor online în timp real sau monitorizare și analiza a traficului, precum Facebook, WhatsHelp.io, Google Analytics, Yandex Metrica. Aceste siteuri pot deasemenea să plaseze propriile cookieuri în urma vizitei dumneavoastră.

 

Transferul datelor cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele.

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi MobilPay. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Drepturile de care beneficiati

In legatura cu aceasta prelucrare de date, aveti dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal, rectificarea sau ștergerea acestora sau restrictionarea prelucrarii, dreptul de va opune prelucrarii in limitele și conditiile prevazute de lege, precum și dreptul la portabilitatea datelor. De asemenea, daca alegeti sa oferiti consimtamantul dumneavoastra, aveti dreptul sa-l retrageti in orice moment, fara insa a afecta prelucrarile desfașurate de FLORA LUX pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia. In plus, aveti dreptul de a depune plangeri la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la: office@floridelux.ro

 

Newsletter.

Abonarea la Newsletter-ul nostru este in toate cazurile optionala si se efectueaza strict in baza alegerii si consimtamantului dvs. liber exprimat.

Daca va abonati la Newsletter in calitate de Utilizator, vom procesa urmatoarele informatii Nume, Prenume, Denumire cont, Adresa de e-mail; Daca va abonati in calitate de Vizitator:vom procesa doar adresa dvs. de email.

Scopul prelucrarii se refera strict la comunicarea ofertelor valabile pentru abonati, reminder pentru ziua de nume a celor dragi  (onomastice, sarbatori importante), sfaturi despre plante si flori, direct de la specialisti sau alte informatii care ar putea prezenta interes pentru dvs.

Temeiul legal al prelucrarii este reprezentat de consimatamantul dvs. liberexprimat prin bifararea casutei de „Abonare”. Consimtamantul dvs. va fi re-verificat prin e-mail, printr-o solicitare de confirmare a optiunii dvs. de abonare.

Durata prelucrarii este limitata la perioada de timp strict necesara pentru transmiterea de Newsletter-uri catre dvs. Prelucrarea va inceta imediat ce veti alege sa va dezabonati.

Puteti oricand sa va retrageti consimtamantul si sa va opuneti la comunicarea oricaror informatii de catre Magnolia in maniera reglementata prin prezenta subsectiune. In acest sens, va fi suficient sa ne informati cu privire la optiunea dvs. de  dezabonare trimitandu-ne un e-mail utilizand urmatoarea adresa de contact office@floralux.ro.

 

 

Cookie-uri

Un Cookie este un fisier de date de mici dimensiuni pe care Site-ul il asociaza vizitatorilor, pentru a facilita functionarea optima, eficienta si securizata a acestuia.

Cookie-urile nu au nimic de-a face cu spyware, malware, secvente de cod rau intentionate sau secvente de cod in general.

Fisierele Cookie nu pot rula in mod automat si nu pot accesa datele dvs. stocate pe hardisk-ul dispozitivului electronic utilzat pentru accesarea Site-ului.

Folosim Cookie-uri si facem acest lucru pentru a ne asigura ca Site-ul nostru functionează optim, astfel incat sa va puteți bucura de o experienta de navigare si de cumparaturi excelenta pe www.magnolia.ro

Prin intermediul fisierelor de tip Cookie colectam si procesam urmatoarele tipuri de informatii: adresa IP, locatie si informatii tehnice despre dispozitivul electronic utilizat de dvs. pentru accesare Site-ului (rezolutie, browser samd), legatura intre browserul Utilizatorului si Contul Utilizatorului, dupa caz.

Aveti oricand posibilitatea de a modifica/actualiza setarile browserului dvs. astfel incat fisierele de tip Cookie sa fie dezactivate implicit. In astfel de situatii, este totusi posibil ca anumite sectiuni ale Siteului sa aiba o functionalitate redusa.

Dacă lași un comentariu pe situl nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului tău web. Acestea sunt pentru confortul tău, astfel nu mai trebuie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă ai un cont și te autentifici în acest sit, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închizi navigatorul.

Când te autentifici, vom seta și câteva cookie-uri pentru a-ți salva informațiile de autentificare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt păstrate două zile, iar cele pentru opțiuni de afișare pe ecran sunt păstrate un an. Dacă selectezi „Ține-mă minte”, cookie-urile tale de autentificare vor fi păstrate două săptămâni. Dacă te dezautentifici din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate.

Dacă editezi sau publici un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în navigatorul tău. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ai editat. El expiră după 1 zi.

 

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest site pot include conținut înglobat (de exemplu, videouri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste situri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel sit web.

.