Ingrijirea Florilor in Vaza

Buchet cu trandafiri rosii si orhiidee

Folositi o vaza curata

Pentru ca florile sa reziste cat mai mult timp este necesar sa stea intr-un recipient cat mai curat,lipsit de microbi si bacterii.Spalati bine vaza inainte de a o utiliza.

Adaugati hrana in apa de flori

In cazul in care ati primit pe langa buchetul de flori si un plic cu hrana de flori, presarati continutul acestuia in apa din vaza si amestecati bine inainte de a introduce florile.

Indepartati frunzele din apa

In cazul in care pe tulpinile care intra in apa se mai afla frunze, indepartati-le.Nu este bine ca in apa din vaza sa intre si frunze deoarece acestea contribuie la creearea de bacterii si microbi in apa. Frunzele aflate in exteriorul apei,pe tulpinile florilor, nu trebuie indepartate.

Plasati vaza intr-un loc ferit.

Nu lasati vaza in bataia directa a razelor soarelui sau intr-un loc foarte calduros. Majoritatea florilor,in special crinii si trandafirii, nu rezista nici cand sunt plasati in curent sau in raza de actiune a ventilatoarelor, aparate de aer conditionat sau instalatii de incalzire.

Schimbati periodic apa din vaza.

Schimbati apa din vaza cat mai des, daca se poate chiar odata pe zi. Daca aveti un cleste de gradina bine ascutit,sau o foarfeca bine ascutita, taiati cate 1-2cm din tulpinile florilor de fiecare data cand schimbati apa. Atentie ,nu folositi instrumente care sa striveasca tulpinile florilor

Daca florile sunt ingrijite dupa instructiunile de mai sus atunci ele vor rezista pana la 7 zile sau mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *