Cum sa pastrezi trandafirii criogenati

trandafiri criogenati
Trandafirii criogenati, trandafiri nemuritori sau trandafiri conservati sunt  trandafiri care au fost supusi unor procedee de conservare pentru a-si pastra aspectul proaspat pentru cat mai mult timp.

Sunt flori 100% naturale cu aspect si textura foarte asemanatoare cu florile proaspete, singurul aspect care le diferentiaza de florile naturale este lipsa oricarui miros. Pentru pastrarea indelungata a trandafirului criogenat este interzisa stropirea cu parfum .

Tehnic, procesul se numeste liofinizare  aceasta implică initial înghețarea florilor timp de cel puțin 12 ore, apoi o pompă de vid trage încet umezeala din flori, sub forma unui abur într-o camera, apoi vaporii formati condensează sub forma de gheața în altă camera, pentru acest lucru este nevoie de o aparatura speciala.

Din pacate nu toate florile pot fi conservate prin acest procedeu ,insa trandafirii  criogenati  isi pastreaza in mod fidel aspectul si consistenta trandafirului natural,  ei reprezentand o idee creativa care va bucura privirile oricarei persoane oricat de pretentioase.

Producatorii de trandafiri criogenati vorbesc de o perioada de pana la 25 de ani pentru pastrarea acestora, insa aceasta realizandu-se in conditii cu totul speciale greu de realizat intr-o casa obisnuita.

Cu toate acestea ,trandafirii criogenati pot fi cu usurinta pastrati pe o perioada de la 1 an pana la 5 ani respectand cateva reguli de baza : in primul rand trebuie feriti de umezeala, procesul de conservare se bazeaza tocmai pe extragerea oricarui lichid din floare, de aceea nu este indicata amplasarea trandafirului criogenat in incaperi unde se creeaza frecvent vapori de apa,gen bucatarie,baie,etc

Amplasarea intr-un loc ferit de razele soarelui, este iarasi o conditie obligatorie ,la fel si evitarea curentilor de aer (aer conditionat,ventilator,etc) va face ca trandafirul dvs.  criogenat sa reziste cat mai mult timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =